Laser Ontharen – Diode Ice Laser
Wij werken met een zeer krachtige Diode Ice Laser, die de nieuwste technieken in zich heeft en door zijn 1600 watt vermogen een zeer krachtige lichtbundel verspreid, die een lange afstand kan afleggen zonder dat hij zijn kracht verliest. Het voordeel hiervan is dat de laser heel diep het weefsel indringt, waardoor het haarzakje volledig wordt geraakt. De zeer koele behandelkop heeft als voordeel dat de huid zeer goed wordt gekoeld, waardoor dit zorgt voor een pijnloze behandeling en beschadiging van het weefsel daarmee wordt uitgesloten.
Deze Diode Ice Laser voldoet aan alle wettelijke certificaten voor veiligheid, waardoor deze gegarandeerd 100% veilig is gesteld. De laser straal wordt enkel opgenomen door de haar pigmenten en kan het omliggend weefsel op geen enkele wijze raken of beschadigen.
Klinische studies hebben aangetoond dat een Diode Ice laser met een 3 wave systeem, waar deze 1600 watt Diode Ice Laser aan voldoet, als enige ontharingslaser van de Food and Drug administration de term definitieve haarverwijdering mag dragen.
Bij welk huid- of haartype kan je laten laseren?
Door de nieuwste technieken met deze 1600 watt Diode Ice Laser kunnen zowel lichte als donkere huidtypes zeer goede resultaten verwachten. Daarbij moeten wij wel aangeven dat de beste resultaten te behalen zijn bij dikke, sterken en donkere haren. Doordat de laser op het pigment van de haarwortel werkt, zal het bij dunnere en lichtere haren iets minder effectief zijn, maar zeker de moeite waard omdat de groei aanzienlijk zal verminderen!
Ingegroeide haren en ontstoken haarzakjes zijn bij het ondergaan van de laserbehandelingen verleden tijd! De ontsteking ontstaat veelal door de omgekrulde haar in de huid, tijdens de laser behandeling wordt dit haarzakje vernietigd.
Voorgoed onthaard?
Het lichaam ofwel al onze cellen zijn altijd in beweging. Zo bevinden zich in ons lichaam wel duizenden haarzakjes die ofwel slapen of lichte dons produceren. Deze kunnen weer geactiveerd worden door o.a. hormonale veranderingen in ons lichaam (zwangerschap, menopauze), medicijnen (antibiotica, hormoonpreparaten, doping), stoornissen in het endocriene stelsel (schildklier, stress, hyperactiviteit van de schildklier).
Ondanks dat dit zich voor kan doen zal echter de behandelde zone nooit meer dezelfde haardichtheid verkrijgen. Wij adviseren dan ook een onderhoudsbeurt van 1 of 2 keer per jaar te laten toepassen, zodat je dit tijdig voor kunt zijn.
Aantal behandelingen?
Gemiddeld gaan we er vanuit dat je 4 tot 8 behandelingen nodig hebt. Dit is afhankelijk van de behandelde zone en van je haargroei/ haardichtheid.
Tussen elke behandeling door zit er een periode van 4 tot 6 weken, dit in verband met de haarcyclus.
Het aantal behandelingen varieert per persoon heb je dikke of dunne haren, veel of weinig haargroei, man of vrouw, lichte of donkere huidskleur en welke huidtype je hebt.
Voor de te behandelen zone zoals de bikinilijn, armen, benen en rug zijn er gemiddeld 4 tot 8 behandelingen nodig. Voor de oksels zijn dat er gemiddeld 3 tot 6.
Tijdsbestek tussen de behandelingen?
In het gelaat behandelen we 4x om de 4 weken. Daarna 2x om de 6 weken, waarna we vervolgens om de 8 weken behandelen.
Op het lichaam behandelen we 4x om de 4 weken. Daarna om de 6 weken. Als we merken dat de huid mooi glad wordt geen stipjes meer laat zien kunnen we om de 3 maanden behandelen waarna we 1x per half jaar en naar 1x per jaar kunnen behandelen.
Resultaat na de behandeling?
Verwacht na de 1ste behandeling niet dat je direct haarvrij bent!
Er zal eerst een deel van de behandelde haren uitvallen, gemiddeld na zo’n 10 tot 15 dagen. Zo kunnen er kale plekken ontstaan, de haargroei zal stagneren en de haartjes komen zachter en veelal lichter terug.
Het komt zelf voor dat men juist ineens veel meer en een snellere haargroei krijgt. Dit betekend juist dat de haargroeicyclus veranderd! De haartjes groeien nu tegelijkertijd in 2 of 3 paar naar de oppervlakte in plaats van na elkaar. Het mooie is dat je bij de volgende laser behandeling meer haarzakjes in 1 behandeling vernietigd.
De snelheid van het gewenste resultaat hangt van de volgende factoren af:
Waarom slaat de behandeling niet aan?
Medicijngebruik en wanneer NIET laseren?
Laseren tijdens zwangerschap?
De zwangerschap beïnvloed de hormoonhuishouding , waardoor dit effect zal hebben op de behandeling.
Tijdens of na de zwangerschap kunnen er nieuwe haarzaakjes ontstaan waarbij behandelen tijdens de zwangerschap zinloos zal zijn. Ook kan de huid reageren om lichtbronnen met zonneallergie, of pigmentvlekken.
Zonnen en de zonnebank?
Zorg ervoor dat de behandelde zone liefst 2 weken vooraf aan de behandeling niet wordt blootgesteld aan zonlicht of de zonnebank. Na de behandeling mag je na ongeveer 1 week het behandelde gebied weer blootstellen aan de zon of zonnebank. Dit om de huid te beschermen tegen zonneallergie en pigmentvlekken. Bedek de behandelde zone een week na de behandeling met kleding of smeer een zonnefactor met minimale beschermingsfactor 30.
Zelfbruiner en laseren?
Een week voor de laser behandeling mag er geen gebruik worden gemaakt van zelfbruiners of spraytanning. In de bruiners zit een stof die een reactie met licht aangaat. Een week na de behandeling mogen deze wel weer worden gebruikt.
LET OP! Wat je moeten weten van voor en na de laser behandeling!
Download hier het voor en na behandelingsformulier!
"Leef & Geniet"
Francien van Ekris"Voetreflex Massage"
Albert Blom"Pedicure en Chinflex Massage"
Ellen van Dam"Voetreflex Massage"
Alexandra VerheulHeb jij een zeer laag energielevel, verminderde weerstand of zijn er emotionele inslagen, dan heb je kans op een verstoring in je immuuns...
Lees meerWist jij dat onze nagels de ‘spiegel’ zijn van onze gezondheidstoestand. De groei is eveneens een indicatie dat er iets schee...
Lees meer